Ma már az uralkodás nem köthető egy személyhez,mert a demokrácia érdekszövetségnek,lobbynak nevezett vadhajtásai lassan-lassan totális diktatúrát ügyeskednek ki maguknak a demokrácia fölött. Az érdekszövetségekben,lobbykban mindig a materiális, idegen hatalmi érdek dominál,amíg egy jó úralkodónak csak az országa érdeke a fontos.
Mi magyarok, Mátyás Király óta megszoktuk, néha igényeljük is magunk fölött az uralkodást, s ezért már a kisember is gyakran kopírozza, tettes társa lesz országunk uralkodó csoportjainak. A rendszerváltás utáni politikai elitünk, eddig még képtelen volt fölfogni az állítólagos demokráciánk valóságát, vagy nem is igazán akarja, hisz nekik így sokkal jobb! Az elitünk hozzá nem értése, gyávasága, materialista vágya, könnyen elsorvasztotta, bank-lobby kezébe adta a tiszavirág-életű demokráciánkat.
Bankjaink először országunk értékes ingatlan vagyonát, majd ipari, mezőgazdasági, szolgáltatási értékeit szerezték meg maguknak,vagy vonták ellenőrzésük alá. Most a mi amerikai mintájú bankrendszerünk, Hedge Fond és Private Equity mértékű profitot, akarnak realizálni. Hogyan is teszik ezt? Ma már Magyarországon ingyen, jelképes összegért megkapható ingatlanok, cégek alig vannak, s így "szegény hazai bankjaink" az amerikai kaszinókapitalizmus módszereivel, csak rajtunk kisembereken tudják kigazdálkodni az általuk, kemény valutában megszokott 20-30% nyereséget. Persze mi ne panaszkodjunk, mert az előbb említett haszon csak bagatell üzlet a kilencvenes évek nagy magyarországi rabló-üzleteihez képest,nincs igazam? Az oly liberális banktörvényeinknek köszönhetően a mi bankjaink a lakás-maffiás ügyleteiket teljes jogi fedettséggel tudják lebonyolítani. A magyar bank-média újabban folyamatosan támadja az ő gazdijuknál is veszélyesebb, konkurens lakás-maffiákat, akik pedig ő hozzájuk képest még mindig csak tyúktolvaj szinten működnek. A mi bank-maffiánk mindent akar! Nem volt nekik elég az autó-maffia terén működő totális hatalmuk, most még az egész lakás-maffiát is akarják. A félreértések elkerülésért, meg kell jegyeznem, hogy nem a feketén működő lakás-maffiákat akarom megvédeni, csak a klasszikus lakás-maffiáknak a jelentősége ma már minimális, amíg a bankok lakás-maffiáinak az érthetetlen, áttekinthetetlen szövegeik még a magasan képzett embereknek is nehezen felfogható. Szerencsére én nem lettem az áldozata a bank lakás-maffiának, csak bank autó-maffiának, aminek a működését már professzionális módon értem, s most ennek a részleteit osztom meg veletek.
A mi uralkodónk szinte már teljesen meghódította a médiánkat, így gyakran hallhatjuk, hogy a szegény bankjaink hajléktalanokkal, külföldiekkel vásároltatnak leasing-autókat, majd ezek az autók gyorsan el is tűnnek. Csak én laikus azt nem értem, miért tudnak a kis naiv bankocskáink munkahelyi, fizetési igazolás nélkül mindenkinek autót eladni?
Persze az egy-két zsivány jelentéktelen a bankoknak, mert az átláthatatlan, trükkös szerződéseikkel legalább az eredeti áraknak a kétszeresét fizettetik meg velünk. Én is az ügyfelei között voltam a Suzuki Ásznak, Magyarország legnagyobb autókereskedésének a maradvány-értékesítési akciójukban, ahol egy kétütemű Wartburg beszámításával előleg nélkül részletfizetéssel vásárolhattam a mi autónkat, a Suzukit! A szerződés első oldalán 2,5 millió forintot neveztek meg végösszegnek, de a könyv nagyságnyi szerződés másik oldalán volt valami maradvány érték is, amelyen az érthetetlensége miatt átsiklottam. Én kis naiv azt hittem, hogy az állam bácsi meg akar szabadulni a kétütemű autóktól,majd a mi autónkkal magyar munkahelyeket akar teremteni. Tulajdonképpen az eredeti ár 2,2 millió forint lett volna és még így is 300 ezer forint kamatot fizettem, plusz a drága kötelező biztosítással, casco biztosítással megspékelve. A „mi autónk” vásárlásáig el sem tudtam képzelni, hogy egy nagy értékű márka-áru vásárlása után az eladó nem akarja a vásárlót viszontlátni!? Vagy valaki ezek után visszament még az ászhoz autót vásárolni? Az eladási statisztikájukat nézve több, mint 100 ezer maradvány-sorstársam volt csak 2004-ben, akik közül egyre többen próbálják ellopatni, vagy összetöretni az átkozott, mi autónkat!
A másik variáció, ha valakinek a Suzuki a legnagyobb vagyona,s így egyszerűen visszaviheti az autót és megpróbál olyan munkát vállalni, ahonnan egy fillért se tudnak a bankok behajtani a béréből. Ha netán a cégének a nevére lízingelte a mi autónkat, akkor meg főnyeremény az egész, mert csak a céget kell eladni, világos nem? /Apropó,újabban már nem adnak kis cégeknek autóhitelt a bankocskáink!/Én körülbelül 7,5 millió forintot fogok kifizetni a mi Suzukinkért 15 év múlva, ha még megérem... Eredetileg a 3 éves pontos fizetésem után, csak a bank „zárt területén” mertek végérvényesen meglepni a váratlan "maradvány-értékemmel", ahol én újból svájci frank alapú 6 éves hitelszerződést kötöttem a bankkal. De egy jobb bank-kölcsön segítségével 1,3 millió forintért + több mint 50 ezer forint szerződés-módosítási díjért tudtam megszabadulni a már sok kilométert futott Suzukitól. Amíg fizetés előtt a valuta árfolyamra vártunk, sikerült kiudvarolnom a nagyon kedves ügyintéző hölgyből az ász és a bank kapcsolatának néhány részletét. Ő szerint a bank ráfizetett az ásszal, mert az ász nem tudja fizetni az ő kölcsönüket és még az autókat is visszaviszik a részletfizetés lehetetlensége, nem akarása miatt. Az én elképzelésem szerint, banki hitelből építették több milliárdért az ászt. A hatalmas, bank által kedvezőnek nevezett hitelnek az ász számára a "mérges maradvány hitelek" voltak a feltételei. Végül is az amerikai ingatlan-lufihoz hasonlóan, kinek volt jó ez az üzlet? A bank ügyintéző szerint nekik nem volt jó buli az egyre több visszadobott autó miatt. Azért a bankocska a számára rossz hiteleket igyekezett átpasszolni egy másik merész banknak, bank-balek befektetőnek, mint Amerikában a bedöglött ingatlan hitelekkel. Igazán, mi sohasem láthatunk be a bank valós kártyáiba!?
Az ász maradvány-akciója a biztosítónak a sok autólopások, törések miatt nem volt jó buli - a jónak hitt üzlet. A Suzuki gyárnak az autók gyors cseréje lett volna a legjobb, de nem a leggyakrabban 10 éves futamidejű Suzuki hitelek. Végül is a legnagyobb áldozat, megint csak a kisember volt...
Az egész történet tökéletesen olyan, mint az amerikai ingatlan-lufi, csak szerencsétlen magyar Suzuki vásárlóknak, az átkozott mi autónkon kívül az esetek többségében van még sokkal értékesebb ingatlan fedezetük is, s ezért nem dobhatják vissza az átkozott mi autónkat, hanem mindenáron fizetni kell a részleteket!
Még egy jó tanács az olvasóimnak! Óvakodjatok a jól csengő cég-nevektől, mint a humán, benefit, The Children Investment és hasonlóktól. Éppen a Children 250 milliárd Eurós tőkekoncentrációval, trükkösen a kezébe kaparintotta a jól menő AMB-AGROBANK-ot, majd az új szerzemény nevében a chicagói-tőzsdén fölvásárolta a rizs papírok jelentős részét, s így majdnem duplájára föl tudta verni a rizs világpiaci árát, aminek a hasznából 0,1 százalékot az éhező gyerekeknek utalta a The Children Investment. Ebben a nagy bizniszben te is részt vehetsz a Kossuth Bank Rádió tippje szerint!
A nagy igazság az, ha bankba teszed a pénzed, soha sem tudod, hogy éppen kit ölnek meg, vagy kit tesznek tönkre a te segítségeddel. Lehet, hogy éppen a befektetett pénzeddel saját magad teszed tönkre!? Bizony erre is volt már példa! Amikor egy amerikai gyár dolgozói a pénzüket privát-nyugdíjbiztosítóba fizették, amiből vesztükre éppen az ő cégük lett a tőzsde áldozata egy pénzügyi manipulációnál,s így munkaadójukat fölszámolták.
Ezt az írásomat a bankválság előtt írtam, így már sok minden nem aktuális, vagy nagyon aktuális...