Nem szeretném a kedélyeket borzolni, de Magyarországon nincs ma egyetlenegy kapitalista párt sem. Talán azért, mert nem is akarjuk, hogy legyen! A magyar pártok, zsíros, rothadó kommunista húsokból, szűkös feudalista búzából, és a számunkra emészthetetlen kaszinó kapitalista kaucsukból készítenek normális ember számára ehetetlen, magyaros finom-főzeléket. Ja, és a 13. havi nyugdíjjal, Trianonnal, Auschwitzzel, földtörvénnyel és hasonlóakkal teszik ízletesebbé a nehezen emészthető, számomra emészthetetlen finomfőzeléket. Ez a maszlag minden, csak nem kapitalizmus, vagy megint föltaláltunk valami világ-megváltót? Minket még mindig nem érdekel, hogy egy kapitalista csak annyi pénzt ad ki a termék előállításához, amennyi a gazdaságos működéséhez elengedhetetlen, sőt még az aljas kapitalista nyereséget is ki akar gazdálkodni! Mi meg minden választásnál megkapjuk a kis mézes-madzagunkat, aztán szépen elnyugszunk. Ezt példázza az is, ahogy 20 éven keresztül megválasztottuk Demszkit Budapest polgármesterének, s így ő toronymagasan országunk legnagyobb személyes kártevőjévé válhatott!
Ha egy független külföldi politológus szakember áttanulmányozná az elmúlt 20 évünket, ő minden bizonnyal el lenne szörnyedve, majd azt mondaná: Önöknek külföldről kellene a politikai vezetőt importálni, aki az első lépésekben visszahozná Magyarországra az önök által országukból, hatalomból elűzött, kiváló szakembereiket! Pedig van ám ilyen a magyaroknak bőven, csak nem bírják elviselni a környezetükben a tehetséges, nem mutyizó embereket.
Van önöknek nemzetközileg elismert Bokrosuk, Németh Miklósuk, Tölgyesijük, akik egy kapitalista párt élén gyorsan rendbe hoznák az országukat.
Tudom önök a kereszténységhez hasonlóan a kapitalizmust is nehezen tudják befogadni! De értsék már meg végre, hogy ennél nincs jobb!
Nézzük csak ezt önkritikusan!
Országunk legnagyobb problémája a parazita, óriási kommunista-feudalista-kaszinókapitalista bürokrácia, amellyel évente legalább 1000 milliárd forintot dobunk ki az ablakon...
Ma hallottam: 90 bürokrata irányít 120 rendőrt! És még hozzáfűzném, hogy az irányításon kívül vannak olyan extra bürokrata munkák a rendőrség intézményében, amelyek a kapitalizmusban elképzelhetetlenek. Ehhez még hozzájönnek a csak magyarországi különleges juttatások, kedvezmények, mint a rendőrségi adminisztrátor 20 év utáni nyugdíjazása, utazási kedvezménye, ingyen parkolása, munkaruha pénze és egyebek…
Az extra jogokat még a mutyizó rendőrvezetők, kapcsolatépítésként, pénzért illetékteleneknek tovább passzolják, amit én éppen Szentendrén tapasztaltam, de nincs Magyarországon olyan helyiség, ahol ilyen extra jogokkal ne mutyiznának! Ha már ez ellen az állam bácsi nem tesz semmit sem, miért nem alakítunk civil szervezeteket, amelyek például az összes extra parkolási engedéllyel rendelkező autók rendszámát fölírják, és az e célra létrehozott civil szervezetekkel a valós jogát megvizsgáltatják.
Az összes tömegközlekedést lebonyolító vállalatunkat privatizálni kellene. A megnövekedő árak ellentételezésére, a szigorúan ellenőrzött diákoknak, bejelentett dolgozóknak költségtérítés bevezetésével lehetne a mai árszintet tartani. Így több száz milliárd forint állami támogatást, és néhány tízezer közalkalmazotti munkahely finanszírozását máris megtakaríthatnánk költségvetésünknek.
Most kicsit elnapolom az általam ismert mutyizós állami szervek további kivesézését, a magyar kommunista munkaszerkezet rövid elemzésére.
Magyarországnak ma 2 millió körüli fehér munkát végző szerencsétlen dolgozója van, akiknek még az egész ország szekerét is húzni kell! Ha ők egy kicsit megbotlanak, vagy kis extra zabot lopnak fáradságos munkájukhoz, akkor ők szigorú büntetésben részesülnek, majd vissza lesznek parancsolva a szekérrúdhoz. Ja, és akkor még nekik kell etetni az egy millió kocsist és hét millió utast. A magyar fekete munkások számát nem tudom megtippelni, de nem is igazán lényeges. Még ők se igazán rosszak a társadalmunknak, ha nem segélyekből és állami juttatásokból élnek. Egyébként a „tiszta” fekete munkások, jelentősen töltögetnek az államkasszába. A magas autóadók, üzemanyagadók, minden más vásárlás utáni ÁFA befizetésekkel és egyéb adókkal szépen fizetnek az államkasszába. Képzeljétek, Svájcban az ÁFA 7,5%!
Itt még megjegyezném: Ausztriában az osztrák közszolgálati rádió szerint, közel 100000 fekete-betegápoló dolgozik feketén, és akkor ott van még az építőipar, vendéglátóipar, na meg a többi...Vagyis a 8,5 milliós Ausztriában lényegesen több fekete munkás van mint Magyarországon!
Most elérkeztünk a kommunizmusból visszamaradt, sok területen még tovább növelt parazita vörös munkához. Ennek a munkának a jelentős része, teljesen felesleges, nem teljesítmény orientált államigazgatási tevékenység, amelyeket még állami pénzekből fizetett szolgáltatásokkal egészítenek ki.
Ha az államigazgatási kiadásainkat, Svájc GDP arányos államigazgatási költségeihez igazítanánk, akkor nekünk alig lenne több 200 ezer teljesítmény orientált, munkáját komolyan vevő közalkalmazottnál, pedig nálunk a bérek a svájci bérek 10%-át sem érik el. Hivatalosan 700 egynéhány ezer közalkalmazottunk van, de hogy ehhez még mennyi külső munkatárs kapcsolódik, - az megint rejtély? És még hány vállalkozás él állandóan a felesleges állami, önkormányzati mutyizós megrendelésekből, az szintén nem beszédtéma nálunk! A feleslegesen kifizetett bérek mellett, még rengeteg tárgyi bürokrata-infrastruktúra költséget is meg tudnánk takarítani, amiből bőven lehetne finanszírozni az elbocsátott 800 ezer körüli vörös munkás segélyezését, átképzését a versenyszférába.
Elérkeztem a legszörnyűbb munkához, a sarló-kalapácsos munkához. Az ilyen munkát végző állami köztisztviselő számlaadás nélkül, extra pénzt kap még a köztisztviselői bérezése mellett!
A vörös munka és a sarló-kalapácsos munka átszövi, mérgezi az egész társadalmunk szerkezetét. Erre talán a legjobb példa az egészségügyünk, ahol épp most tapasztaltam a következőt:
Elmentem a körzeti orvoshoz beutalóért, majd az SZTK-ban megint a recepción kellett jelentkeznem, aztán az orvos által fölírt gyógyszer nem használt, újból mentem az SZTK-ba, de a következő gyógyszer sem használt. Mit tehet ilyenkor egy magyar? A recepción érdeklődtem a doktor úr privát rendelője felől. A hölgy nagyon előzékenyen időpontot adott nekem ugyanabba az SZTK rendelőbe, ahol 3000 forintért egy másik gyógyszert kaptam. Ezt sajnos Anyám véletlenül magánál tartotta Szombathelyen, amit én újból kértem fölírni a doktor úrtól, amire válaszul a doktor úr közölte velem, hogy kétszer ugyanazt a tablettát nem írhatja föl támogatottan, mert őt megbüntetik. Így a gyógyszer 30%-kal többe került. Sajnos a chronikus gyulladásom nem javul, most mit tegyek? Próbálkozzak Győrben más orvosnál, vagy menjek vissza?
Természetesen a doktor úr a privát rendelésén 4000 forintról számlát nem adott, és még használta az SZTK rendelőjét is. Hogy a privát rendelésének az időtartalmát elszámolta-e az SZTK számlájára, azt nem tudom? Ez volt a sarló-kalapácsos munkára egy jó példa, amit a környező vörös munkások egyetértéssel néznek. Ha Bokros urat pénzügyminisztersége idején, éppen az egészségügy megreformálásáért nem rúgatja ki az egészségügyi szakszervezeti vezér az orvos-lobby követelésére, akkor ma az egészségügyünk kapitalista módon működik.
De miért is pótolhatatlanok az egészségügyi szakemberek? Kevés pénzt adunk ki az oktatásra?
Az oktatásunkból szinte eltűnt a szakmunkásképzés, ami helyett gomba módra elszaporodtak a főiskolák, egyetemek. Ám legyen! A magán egyetemek működtetéséhez az állam egy fillért se adjon a jövőben! Az ösztöndíjakat csak az e célra létrehozott alapítványoknál lehessen kérelmezni. Amerikai mintára fizessenek a diákok minden egyetemen teljes tandíjat, majd ha az iskola elvégzése után szakirányú munkában elhelyezkednek Magyarországon, akkor a befizetett tandíj minden fillérjét a befizetés arányában kapják vissza. /Az USA-ban semmit sem adnak vissza!/ Nálunk így is közel 10 millió forintot kapnának az adófizetőktől a Magyarországon dolgozó diplomások. Ha valakinek nem tetszik ez a rendszer, el lehet menni más EU országokba tanulni. A tanulást egy egészséges kapitalizmusban vállalkozásnak kell tekinteni.
A magas szociális kiadásokat a tandíjhoz hasonlóan kapitalista módra, feltételekhez kellene kötni. A nyugdíjkorhatár kitolásához, a rokkantak munkába állításához, erős, kevés adót fizető versenyszférára lenne szükség. Ha miden az én elképzeléseim szerint működne, bőven lenne annyi pénz a kincstárban, hogy minden nyugdíjkorhatárt elért magyar állampolgár egy minimum fix polgári nyugdíjba részesüljön.
Igen, a minimálbért a sok visszaélés miatt meg kellene adóztatni. Értsétek már meg, hogy a kommunizmus is az idealizmusa miatt omlott össze, s ha mi nem fogjuk materializálni a "kapitalizmusnak" nevezett szerzeményünket, akkor nem, hogy nem fogunk fejlődni, hanem tovább csúszunk a lejtőn lefelé! Ezért lenne szükség az ingatlanadóra is, amely vitathatatlanul az arányosabb közteherviselést szolgálná. A kapitalizmusban ez így működik, ha hiszitek, ha nem? Egyes szegényebb országokban a drágább autókat is az értéküknek megfelelően adóztatják, ami Magyarországon is elgondolkodtató.
Végül is, egy jól működő kapitalista országban minden befizetett adó-forintot visszakap a polgár.
1997-ben a Bokros-csomag nekem súlyos károkat okozott, mert az ő kiváló munkájának köszönhetően, az ingatlan árak legalább a duplájára emelkedtek! Én pedig 97-ben egy új vállalkozásom miatt, éppen az árrobbanás előtt adtam el a Kálvin téri irodám, s így közel 10 millió forintot veszítettem. Fura ember a magyar, azt a csomagot gyalázta, gyalázza, aminek a hatására a magyar ingatlan árak legalább megduplázódtak.
Magyarországon az ingatlanok 95%-a magántulajdonba van, tehát minden magyar ingatlan tulajdonos milliókat kapott a sokat átkozott Bokros-csomagtól!
Értsétek már meg magyarok, hogy a klasszikus kommunizmusnál a kapitalizmus sokkal jobb!
Vagy az I. világháborút, követő kivándorlásokat akarjátok? Persze most messze se kellene menni! Csak meg kell tanulnunk szlovákul, románul, meg minden szomszédos nyelvet.
Ha ezt nem akarjátok, akkor hozzunk már létre egy originál kapitalista pártot!
2009. 04. 07.
Most hallottam a Doktor Úr bérleti díjat fizet az SZTK-rendelő használatáért. De azért, mégis csak gennyes, ha a Doktor úr jobban gyógyítja a betegeit a privát rendelésén, mint az állami egészségügyi rendelésen, vagy nincs igazam?
2009. 06. 12.
Tolmácsként a kapitalista Hollandiában töltöttem három napot, ahol a holland vállalkozás 4 nyelvet beszélő vezetője fogadott bennünket - a repülővel érkezőket, kérésre a reptérről az üzemébe fuvarozza. Majd az általa fizetett svédasztalos-reggelis szállodába kíséri külföldi ügyfeleit, aztán másnap délbe, étterembe ebédelni viszi őket. Az ügyfél-vendégek ott tartózkodásuk alatt, az üzem ebédlőjében az alkalmazottakhoz hasonlóan bármikor ingyen kávéval, teával szolgálhatják ki magukat. /Az előbb említett költségeket az adójából le tudja írni a vállalkozó./ A kellemesen eltöltött három nap után a vállalkozás vezetője készítette el számlánkat - adminisztrátor nélkül. Apropó, ha nem az ügyfeleivel foglalkozik a vállalkozó, akkor talál magának munkát a targoncás árumozgatással, vagy éppen a ruhaválogatással. A vállalkozás két tucatnyi dolgozója, szinte 100%-os termelőtevékenységet folytat a vezető kivételével, aki cirka reggel hattól este nyolcig tucatnyi ember munkáját végzi el! Bocsánat, hozzá szeretném fűzni, hogy tucatnyi magyar kommunista közalkalmazott munkáját végzi el, ámbár kicsit még a magyar vállalkozóknak is tanulni kellene a kapitalizmust.