Hogyan tovább az APEHÁVH-val?

Mindenki láthatja, de csak az Engedélyezettek írhatnak bele

Hogyan tovább az APEHÁVH-val?

HozzászólásSzerző: admin » 2009.07.27. 10:12

Most mit csináljak? Két heti szórólap osztogatással, intenzív internet reklámmal sikerült elérnem, hogy 3 hobby sztrájkoló, két Kisalföld riporter megjelent az APEHÁVH-Palota előtt. Ahogy a 3 hobby sztrájkoló meglátta a Kisalföld kamerával fölfegyverkezett riportereit, egyből kereket is oldottak...
Pedig mennyi támogató szavakat, ígéreteket kaptam! Úgy látszik, hogy az új ÁVH-tól megint rettegnek az emberek, vagy csak nem szerveztem jól a tüntetést?
Hát igen!
Semmilyen pártot, egyetlen érdekcsoportot sem céloztam meg - és még a mi Viktorunk sem panaszkodott a médiában az APEHÁVH-ra, pedig ha ez megtörténik, akkor biztosan nagy tömegek követtek volna a Bécsi kapu térre. Én a tüntetéssel, pusztán csak a magyar emberek és a következő kormány figyelmét akartam fölhívni a média által titkolt, APEHÁVH jogellenességekre, súlyos igazságtalanságokra.
Ezen kívül még egy civil szervezetet akartam létrehozni, amely felülvizsgálja az APEHÁVH vitatható, rossz döntéseit, majd bíróság elé viszi azokat, nem csak a kártérítés vádjával, hanem a rossz ítéletért felelős személyek vádjával is.
Szükségünk lenne még kisvállalkozók szakszervezetére az állam bácsi ellen, ami munkabeszüntetésekkel kikényszerítené a globális
nagyvállalkozókhoz hasonló adózást, törvénykezést. Továbbá nem szabadna hagyni, hogy az állam bácsi folytassa a mi adónk elherdálását, többek között az államapparátus, közszolgálati dolgozók extra juttatásaira.
Mint például a helyi ingyenes parkolás.
A közszolgálati dolgozók tömegközlekedési kedvezménye sem képzelhető el egy originál kapitalizmusban, aztán a nyugdíjazásuk is fura módon hasonló vagy még jobb a teljesítményorientált, bizonytalan versenyszféra dolgozók nyugdíjazásánál.
Hogyan tovább?
Tulajdonképpen nekem személyesen nagyon is eredményes volt a tüntetés! Amikor az első napon az APEHÁVH ügyfélszolgálata előtt szórólapot osztogattam, az intézet vezetője személyes beszélgetésre hívott, majd kérésem nélkül fölajánlotta a kamatmentes részletfizetést,az azonnali befizetés helyett.
Az elmúlt napokban még kaptam egy levelet is, amiben lehetőséget adtak az "adóhátralékom" mérséklésére.
Hogyan is keletkezett ez a kis "adóhátralék"?
Ahogy igazán kikristályosodott, hogy ezzel az átkozott egyéni vállalkozással milyen hülyeségbe vitt bele az ügyvédem, azonnal fölszámoltam a csak számlát kibocsátó vállalkozást .A bécsi pénzügyi csődöm miatt, szerettem volna részletfizetéssel kiegyenlíteni a könyvelőm által 1,1 millió forintra számolt adóhátralékom. Az APEHÁVH már ezt az összeget késedelmi pótlékokkal, ügykezeléssel föltuningolta 1,8 millió forintra, amit én megfellebbeztem részletfizetési kérelemmel kiegészítve. Ezt követően hetente jöttek a levélváltások minden kérésem szigorú elutasításával. A több mint 100 APEHÁVH levelecske és a tucatnyi, mindig más-más APEHÁVH-bróker határozata tovább növelte az adóhátralékom összegét. Ez a hatalmas irathalmaz egész szép kis jogi, adminisztrációs munkaerőt foglalkoztatott, s akkor ehhez még jöttek a bróker-bónuszok, vagyis nem sok haszon folyt be az államkasszába. Az meg teljesen hidegen hagyja az állam bácsit, hogy nekem mennyibe kerültek az APEHÁVH-nak küldött válaszok, fellebbezési díjak, uzsorakölcsön. Az sem fontos a magukat a "szellemi elit oszlopos tagjainak" képzelő ÁVH-doktor brókeroknak, hogy ezek után egy magyar vállalkozó amilyen gyorsan csak lehet, el fogja hagyni az országot, s a budapesti üzlete bérleti díját is külföldön fogja elkölteni.
Hogyan kezelték volna az "ügyemet" egy humán kapitalista országban?
Először is megértették volna, hogy a kusza törvények csaltak lépre. - Kapitalista országokban az egyszerűségre, átláthatóságra törekednek a törvényalkotásban, ügyintézésben. - Az adóbevallásom láttán, meggyőződtek volna, hogy én mégis egy becsületes vállalkozó vagyok, aki nem akarta az adót minimalizálni, elkerülni. Ezért biztosan engedélyezték volna a részletfizetést, maximum 100-200 ezer késedelmi pótlékkal megtoldva, az ügyem azonnali lezárásával.
Miért nem tárgyaljuk ki a közszolgálati televízióban az ilyen APEHÁVH-balek kisvállalkozó ügyeket?
Mert ma Magyarországon nincs szabad közszolgálati média. Mi magyarok meg bégetés nélkül legeljük tovább az egyre gyérebb füvet...
admin

Re: Hogyan tovább az APEHÁVH-val?

HozzászólásSzerző: napsugar0929 » 2009.08.18. 09:09

Tisztelt Szabó József!

Szerettem volna telefonon beszélni Önnel. Sajnos nem sikerült, de még próbálkozom.
Amennyiben itt a fórumon bejelentkezik akkor szeretném felvenni a kapcsolatot Önnel E-mail: napsugar0929@freemail.hu
Találkoztunk Győrben amikor szórólapozott nevem Bozsoki Imre - talán még emlékszik rám a Lajta uti lakótelepen.
Sajnálom, hogy kezdeményezése nem vezetett rögtön eredményre, de meggyőződésem, hogy egy hosszas szívós szervezés
eredményre vezet és megoldja azokat a felvetéseket, melyet széles körben kifogásol.
Első lépcsőben vitapartnereket ajánlok Önnek, akikkel összefoglalhatja gondjait és széles ( országos ) rálátása lenne mások
gondjaira is.
Második lépcsőben összehozom Önt olyan civilszervezetet alapító személlyel, aki nagy tapasztalattal bír az Önt is ért sérelemek kezelésében, megoldásában illetőleg ezzel kapcsolatos teendők elvégzése terén jártas.
Amikor ezeken túljutottunk a tettek mezejére kell lépnünk és ismeretségünk, szervezés valamint bármi módon a tagságot
( szimpatizánsokat ) bővíteni kell, akik elkötelezik magukat a mozgalom mellett.

Várom mielőbbi jelentkezését, mert az idő sűrget és mert idológiánk még nyert tért.

Üdvözlettel: Bozsoki Imre ( napsugar0929 )
napsugar0929

Vissza: Általános