Most mit csináljak? Két heti szórólap osztogatással, intenzív internet reklámmal sikerült elérnem, hogy 3 hobby sztrájkoló, két Kisalföld riporter megjelent az APEHÁVH-Palota előtt. Ahogy a 3 hobby sztrájkoló meglátta a Kisalföld kamerával fölfegyverkezett riportereit, egyből kereket is oldottak...
Pedig mennyi támogató szavakat, ígéreteket kaptam! Úgy látszik, hogy az új ÁVH-tól megint rettegnek az emberek, vagy csak nem szerveztem jól a tüntetést?
Hát igen!
Semmilyen pártot, egyetlen érdekcsoportot sem céloztam meg - és még a mi Viktorunk sem panaszkodott a médiában az APEHÁVH-ra, pedig ha ez megtörténik, akkor biztosan nagy tömegek követtek volna a Bécsi kapu térre. Én a tüntetéssel, pusztán csak a magyar emberek és a következő kormány figyelmét akartam fölhívni a média által titkolt, APEHÁVH jogellenességekre, súlyos igazságtalanságokra.
Ezen kívül még egy civil szervezetet akartam létrehozni, amely felülvizsgálja az APEHÁVH vitatható, rossz döntéseit, majd bíróság elé viszi azokat, nem csak a kártérítés vádjával, hanem a rossz ítéletért felelős személyek vádjával is.
Szükségünk lenne még kisvállalkozók szakszervezetére az állam bácsi ellen, ami munkabeszüntetésekkel kikényszerítené a globális
nagyvállalkozókhoz hasonló adózást, törvénykezést. Továbbá nem szabadna hagyni, hogy az állam bácsi folytassa a mi adónk elherdálását, többek között az államapparátus, közszolgálati dolgozók extra juttatásaira.
Mint például a helyi ingyenes parkolás.
A közszolgálati dolgozók tömegközlekedési kedvezménye sem képzelhető el egy originál kapitalizmusban, aztán a nyugdíjazásuk is fura módon hasonló vagy még jobb a teljesítményorientált, bizonytalan versenyszféra dolgozók nyugdíjazásánál.
Hogyan tovább?
Tulajdonképpen nekem személyesen nagyon is eredményes volt a tüntetés! Amikor az első napon az APEHÁVH ügyfélszolgálata előtt szórólapot osztogattam, az intézet vezetője személyes beszélgetésre hívott, majd kérésem nélkül fölajánlotta a kamatmentes részletfizetést,az azonnali befizetés helyett.
Az elmúlt napokban még kaptam egy levelet is, amiben lehetőséget adtak az "adóhátralékom" mérséklésére.
Hogyan is keletkezett ez a kis "adóhátralék"?
Ahogy igazán kikristályosodott, hogy ezzel az átkozott egyéni vállalkozással milyen hülyeségbe vitt bele az ügyvédem, azonnal fölszámoltam a csak számlát kibocsátó vállalkozást .A bécsi pénzügyi csődöm miatt, szerettem volna részletfizetéssel kiegyenlíteni a könyvelőm által 1,1 millió forintra számolt adóhátralékom. Az APEHÁVH már ezt az összeget késedelmi pótlékokkal, ügykezeléssel föltuningolta 1,8 millió forintra, amit én megfellebbeztem részletfizetési kérelemmel kiegészítve. Ezt követően hetente jöttek a levélváltások minden kérésem szigorú elutasításával. A több mint 100 APEHÁVH levelecske és a tucatnyi, mindig más-más APEHÁVH-bróker határozata tovább növelte az adóhátralékom összegét. Ez a hatalmas irathalmaz egész szép kis jogi, adminisztrációs munkaerőt foglalkoztatott, s akkor ehhez még jöttek a bróker-bónuszok, vagyis nem sok haszon folyt be az államkasszába. Az meg teljesen hidegen hagyja az állam bácsit, hogy nekem mennyibe kerültek az APEHÁVH-nak küldött válaszok, fellebbezési díjak, uzsorakölcsön. Az sem fontos a magukat a "szellemi elit oszlopos tagjainak" képzelő ÁVH-doktor brókeroknak, hogy ezek után egy magyar vállalkozó amilyen gyorsan csak lehet, el fogja hagyni az országot, s a budapesti üzlete bérleti díját is külföldön fogja elkölteni.
Hogyan kezelték volna az "ügyemet" egy humán kapitalista országban?
Először is megértették volna, hogy a kusza törvények csaltak lépre. - Kapitalista országokban az egyszerűségre, átláthatóságra törekednek a törvényalkotásban, ügyintézésben. - Az adóbevallásom láttán, meggyőződtek volna, hogy én mégis egy becsületes vállalkozó vagyok, aki nem akarta az adót minimalizálni, elkerülni. Ezért biztosan engedélyezték volna a részletfizetést, maximum 100-200 ezer késedelmi pótlékkal megtoldva, az ügyem azonnali lezárásával.
Miért nem tárgyaljuk ki a közszolgálati televízióban az ilyen APEHÁVH-balek kisvállalkozó ügyeket?
Mert ma Magyarországon nincs szabad közszolgálati média. Mi magyarok meg bégetés nélkül legeljük tovább az egyre gyérebb füvet...